Zorg op afstand met Google Glass & Oculus Rift

Onlangs verzorgde Masc Event Support een presentatie voor VanMorgen. Bij deze presentatie stond de inzet van nieuwe technologie bij zorg op afstand centraal. Met de Google Glass en de Oculus Rift werden bezoekers geprikkeld na te denken over toepassingsmogelijkheden die de zorg (op afstand) kunnen verbeteren.

Over VanMorgen

VanMorgen is een organisatie die professionals en cliënten van zorgorganisaties traint en begeleidt bij de implementatie van zorg op afstand. Daarnaast begeleidt VanMorgen leveranciers en zorgorganisaties bij het ontwikkelen van nieuwe (zorg)diensten waar het gebruik van ICT middelen een onderdeel is. De presentatie ‘nieuwe technologie’ die Masc verzorgde, maakte onderdeel uit van een grotere presentatie waarbij innovatie centraal stond.

 

Virtual reality in de zorg

Masc verzorgde als onderdeel van de nieuwe-technologie-presentatie een virtual reality demo. We legden eerst uit wat je precies met virtual reality kunt (situaties op een snelle, simpele, veilige manier in scène zetten). Daarna konden bezoekers met diverse Oculus Rift-demo’s zelf een virtuele werkelijkheid ervaren. Die ervaring gaf meteen veel inspiratie voor toepassingen van virtual reality in de zorg. Zo werd er gedacht aan toepassingen voor traumabehandeling, wondzorg of andere therapieën en behandelingen.

Zie ook ons artikel op Masc Glassware: Virtual reality in de zorg

Zorg op afstand met Google Glass

Naast de Oculus Rift demonstreerden we tijdens het evenement ook onze Google Glass hulp-op-afstand-app. Een tweetal kreeg de opdracht om een gewonde patiënt te verplegen, waarbij de ene persoon (zonder EHBO-diploma) een Google Glass droeg en instructies kreeg van een persoon die op afstand meekeek en wel over EHBO-kennis beschikte. Door een deze situatie te simuleren kwam het idee van hulp op afstand voor bezoekers echt tot leven.

Zie ook ons artikel op Masc Glassware: Google Glass App voor hulp op afstand

Nieuwe technologie op jouw event?

Dankzij Masc was VanMorgen in staat haar evenement extra kracht bij te inzetten door de inzet van nieuwe technologie. Wil jij jouw evenement ook een extra boost geven met een Oculus Rift, Google Glass of andere demonstratie op maat? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van nieuwe technologie in de zorg? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op