>   >   > 

360 graden video (virtual reality)

De 360 graden video is dé filmtrend van nu. Door een ruimte of gebeurtenis in 360 graden te filmen, kunnen mensen als het ware in de film stappen en om zich heen kijken, net zoals ze in het echt zouden doen. Een 360 graden film is levensecht en onvergetelijk.


Hoe werkt een 360 graden video?

Om een 360° film te maken heb je een camera nodig met meerdere lenzen, zodat vanuit een vast standpunt alle perspectieven in beeld komen. De camera kan ook een route afleggen of vanuit meerdere standpunten filmen. 

360 graden camera huren

Wil je zelf een 360° film maken? Dan heb je speciale apparatuur nodig. Vooral de camera en de software die van de duizenden opnamen een geïntegreerd geheel maakt, zijn prijzig om zelf aan te schaffen. Wij hebben beschikking over een 360 graden camera en de overige apparatuur. Wil je zelf aan de slag of wil je ons inhuren, neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

360 graden film en Oculus Rift

Een 360 graden video bekijken doe je niet op een gewoon scherm. Je gebruikt een virtual reality-bril als de Oculus Rift of het goedkopere alternatief: een Google Cardboard waar je je smartphone instopt. Zo’n bril schermt je blikveld af en registreert je hoofdbewegingen zodat duidelijk is wanneer je in de virtuele wereld of 360° film om je heen kijkt.  

Virtuele 360° tour & andere toepassingen

Er zijn tal van situaties waarin een 360° film toegevoegde waarde heeft. Denk aan makelaars die potentiële kopers (virtueel) door een woning kunnen rondleiden. Of simulaties van bijvoorbeeld een vlucht of autorit, om mensen te leren vliegen of rijden. Ook voor de behandeling van een fobie zou een 360 graden video ingezet kunnen worden. Als promotiemateriaal, bijvoorbeeld op een beurs: bezoekers kunnen dan met een VR-bril een tour afleggen door vrijwel elke locatie die je maar wilt. Of om onderzoek te doen, zoals marktonderzoeksbureau Ipsos doet voor Schiphol.

Gebruik de pijltjes linksboven om rond te kijken in deze video


Neem contact met ons op